Getuigenissen

Het verhaal van Line  – “Ik ban bang dat ik van hormonen minder zin krijg in seks.” Ik heb een fantastische relatie met mijn vriend. We hebben lang condooms gebruikt, maar die periode willen we nu graag achter ons laten. We hebben een heel fijn seksleven en ik zou het vreselijk vinden om een libido-dip te krijgen. Er wordt in de media en onder vriendinnen heel veel gepraat over de nevenwerkingen van de pil. Minder zin in seks en ‘mood swings’ worden vaak genoemd. Dat wil ik echt niet – en daarom kies ik voor een hormoonvrij bolvormig spiraal. Lekker klein en bijzonder van vorm. Het lijkt net alsof ik een juweeltje stop in een hele belangrijke plaats in mijn lichaam. Dat vind ik een heel prettig idee.

Het verhaal van Marie – “Geen hormonen en 100% veilig.”Ik ben een feestneus met een onregelmatig leven. De pil is niet echt iets voor mij – ik ben er te slordig mee. Ik heb één keer de morning after pil moeten nemen en dat vond ik vreselijk. Op dat moment heb ik beslist op zoek te gaan naar een ander anticonceptiemiddel. Wat bij mij past, is een middel dat geen hormonen bevat, dat veilig is en dat ik vooral niet kan vergeten. Het bolvormig hormoonvrij spiraaltje past bij mij. Het is veilig en ik moet er vooral 5 jaar lang niet bij nadenken. Het is bovendien 100% gratis omdat ik jonger ben dan 21.

Het verhaal van Emmy – “ik wil snel zwanger geraken.” Ik maak er geen geheim van dat ik een jonge mama wil zijn. Binnen een jaar of 2 willen mijn vriend en ik graag aan kinderen beginnen. Ik heb lang gedacht dat een spiraaltje geen optie is voor vrouwen zonder kinderen. Dat is vandaag niet meer het geval en daar ben ik blij om. Mijn mama heeft al jaren een spiraaltje en is daar heel tevreden mee. Het is zorgeloos en dat wilde ik ook. Met mijn kinderwens in gedachten wil ik liever geen hormonen. Daarom kies ik voor het hormoonvrij bolvormig spiraaltje. Het is klein en het heeft de vorm van een bolletje. Dat spreekt me aan – het past naar mijn gevoel beter in mijn lijf dan een andere vorm van spiraal.

Het verhaal van Valérie – “Ik wil het graag zo natuurlijk mogelijk.” Na mijn bevalling was het tijd voor een nieuw anticonceptiemiddel. Ik wilde het graag natuurlijk houden en wilde graag weg blijven van hormonen. Mijn gynaecoloog stelde een hormoonvrij bolvormig spiraaltje voor. Ik kende het niet, maar ik vertrouw mijn arts – en heb het advies opgevolgd. Het plaatsen ging super gemakkelijk. Het deed geen pijn en ik voel het totaal niet.Ik zie de IUB als een oplossing die in deze fase van mijn leven op mijn lijf geschreven is. Ik ben er tevreden mee en heb het enkele vriendinnen ook aangeraden.

Het verhaal van Eva – “Ik kreeg acné van hormonen.” Mijn gynaecoloog raadde me een tijdje geleden een spiraaltje aan. Dat zag ik gelijk zitten. Een spiraaltje is fijn, want je moet niet denken aan het nemen van ‘een pil per dag’. Wat ik minder vond, is dat ik acné kreeg. Als puber had ik er al last van en ik zag dat als 40-plusser helemaal niet meer zitten. Ik besprak de mogelijkheid om te switchen naar een hormoonvrij spiraal. Dat vond mijn gynaecoloog een goed idee. Het hormoonvrij bolvormig spiraal biedt de veiligheid en het gemak van andere spiraaltjes. Wat me doet kiezen voor dit spiraaltje is de vorm. Het bolletje vindt altijd de juiste plek in mijn baarmoeder. Dat vind ik een geruststellend idee.